26. tra 2012.

EKSKLUZIVNO: Članak u "Galatasaray" o našem fan-klubu!

U aprilskom izdanju oficijalnog časopisa našeg voljenog kluba, "Galatasaray", objavljen je članak o našem fan-klubu! Ovo je sjajna vijest koju smo dobili putem Murata Ozkaye, vođe ultrAslana Bosne i Hercegovine, te naših prijatelja iz Turske. 

Faksimil ovog članka Vam donosimo zahvaljujući Ermanu Taylanu, navijaču koji nas je kontaktirao putem našeg e-maila kojem se ovim putem mnogo zahvaljujemo (Erman, tesekür ederim!

Faksimil članka u časopisu "Galatasaray", izdanje za april 2012. godine
Prijevod vam donosimo, zahvaljujući Maji Drino Škandro, kojoj se ovim putem zahvaljujemo:

"Galatasaray Bosna i Hercegovina, na prvi pogled ovo i ne iznenađuje. Tursko-islamska kultura u Bosni je imala utjecaj na to.


Pod rukovodstvom turskih patriota u BiH, postoji grupa navijača Galatasaraya kao i u mnogim drugim zemljama. Međutim, tu počinje ono što nas iznenađuje. Uvidom u članove Facebook stranice i čitalaca bloga možete vidjeti da niko od članova nije iz Turske, niti zna turski - sve je na bosanskom. Ima status udruženja u Bosni, koje su formirali Bosanci i Hercegovci u avgustu 2009. godine. Ima više od 150 članova, a aktivnih ima oko 10-12, a prosjek godina je 25. Među članovima su advokati, turistički vodiči, novinari. Udruženje Galatasaray BH je registrovano u Zeničko-dobojskom kantonu. Sa stranice udruženja saznajemo da su se okupili na utakmici OFK Beograd - Galatasaray 05. augusta 2009. godine. Naša najveća želja je da ih sada vidimo na Turk Telekom Areni."

Ovo je dokaz da se naše aktivnosti prate i u dalekom i dragom Istanbulu, u upravi kluba, što svakako daje vjetar u leđa našoj aktivnosti, a milionski čitalački auditorij je ovim putem obaviješten o postojanju grupe odanih navijača Galatasaraya u Bosni i Hercegovini. 


P.S. Ovo je jubilarni 60. članak na našem blogu ;-)

Nema komentara:

Objavi komentar