23. svi 2012.

(NEZVANIČNO) Hamit Altintop u Galatasarayu!

Novi Turski prvak Galatasaray dogovorio je transfer Hamita Altintopa koji trenutno igra u Real Madridu. Turski reprezentativac u Madrid je stigao kao slobodan igrač iz Bayerna, no nije se uspio nametnuti i dokazati treneru Mourinhu, te je postavljen na transfer listu. Ponuda nije nedostajalo, Bešiktaš, Lazio, Hoffenhaim i Fiorentina su pokazali zanimanje za njega, no odlučio se otići u Galatasaray, te zaigrati u Turskoj.

Cijena transfera još nije poznata, no spominje se cifra oko 4 miliona eura, ali s tim da transfer može dosegnuti i cijenu od 6 miliona, zavisi o nastupima Altintopa i trofejima Galatasaraya. Uz Altintopa, Galatasaray se zanimao i za Nurija Sahina, no mladi Turčin i Real Madrid odbili su tu mogućnost da Nuri napusti klub iz glavnog grada Španjolske. 

Ko je Hamit Altintop? 

Hamit Altintop (Gelsenkirchen, 8. decembar 1982.), turski nogometaš i reprezentativac. Hamit igra na poziciji veznog igrača, no može igrati i kao napadač. Ima jednojajčanog blizanca Halila koji je rođen 10 minuta nakon Hamita. 

Profesionalnu karijeru započinje 2000. u klubu Wattenscheid 09, no već 2003. prelazi u Schalke 04 zbog dobrih nastupa u Wattenscheidu. Tu je igrao na poziciji defenzivnog veznog. Godine 2006., Schalke je doveo i Hamitovog brata iz FC Kaiserslauterna i tu je sezonu završio na drugom mjestu, sa samo 2 boda manje od prvaka Stuttgarta. 

Godine 2007. Hamit prelazi u Bayern München. Svoj prvi gol za novi klub postigao je u utakmici protiv brazilskog prvaka São Paula. Za Bayern je odigrao 63 utakmice i postigao 7 golova. Godine 2011. prelazi u Real Madrid kao slobodan igrač, ali ne dobija priliku da dokaže svoje sposobnosti, pa u 12 utakmica postiže samo 1 gol. 

Za reprezentaciju je nastupio 68 puta i za sada je postigao 7 golova. 

Strijelac je i najljepšeg gola u 2010. godini, u reprezentativnoj utakmici protiv Kazahstana.


Nema komentara:

Objavi komentar