20. velj 2013.

Večeras veliki okršaj protiv Schalkea: Terim oprezan

Večeras će se, na očekivajuće punoj Turk Telekom Areni u Istanbulu, u okviru osmine Lige prvaka odigrati prva utakmica između Galatasaraya i FC Schalkea 04. Prvi takmičarski međusobni susret ove dvije ekipe sigurno će donijeti velika uzbuđenja jer je Schalke neporažen u gostima ove sezone u Ligi prvaka, ali naš Galatasaray će sigurno iskoristiti prednost domaćeg terena, našeg grotla Turk Telekom Arene.

Schalke bez sedmorice

Udarni napadač Schalkea, Klaas-Jan Huntelaaar, mogao bi zaigrati iako je u posljednje dvije sedmice imao problema s ozljedom lijevog oka, ali u ponedjeljak su mu liječnici napokon upalili zeleno svjetlo za povratak punim treninzima. Pitanje je sada hoće li nakon 14 dana stanke biti spreman za zahtjevnu utakmicu protiv turskog prvaka. 

Sigurno je, međutim, da u Istanbulu neće biti ozlijeđenih Atsuta Uchide, Ibrahima Afellaya, Kyriakosa Papadopoulosa, Cipriana Marice, Christopha Moritza i Larsa Unnerstalla, kao ni Raffaela koji nema pravo nastupa u Ligi prvaka. 

Ova utakmica je ujedno i debi u Ligi prvaka za trenera Schalkea Jensa Kellera, koji je u decembru prošle godine zamijenio Huuba Stevensa, i on zasigurno želi ostaviti pozitivan dojam.

Galatasaray preporođen i u sjajnoj formi

Osvajači Kupa UEFA iz 2000. godine u posljednje dvije sezone su napravili svojevrsni "boom" rezultatima i transferima. Pogledati tim koji je 2008. ispao iz Evropske lige od Karpaty Lvova i onaj koji će večeras istrčati na obnovljeni travnjak Turk Telekom Arene, ogromna je razlika. e strane, bit će ovo prilika za novog igrača Galatasarayja Didiera Drogbu da na velikoj sceni dokaže da je njegova golgeterska forma i dalje na visokom nivou.

Kenan Karabacak se slaže sa Terimom

"Nakon 3 vezane pobjede u grupnoj fazi, danas želimo i doći i do četvrte. Neće biti lako jer se sastajemo sa neporaženom ekipom u dosadašnjem dijelu takmičenja. Moram reći da se upotpunosti slažem sa Fatihom Terimom koji je jučer na press-konferenciji za novinare između ostalog rekao to da mediji u Turskoj dosta odmažu Galatasarayu pred ovu utakmicu. Postavlja se takva priča da samo treba izaći na teren i pobjeda je tu. Skrenuo je pažnju da je Schalke neporažen u grupnoj fazi, da su jako disciplinovan klub te da će biti mnogo teško. Rekao je i to da mediji pretjeruju kada pišu da Schalke dolazi bez 7 prvotimaca, da ustvari fale samo dvojica. Na to je rekao da smo i mi ostali bez Baroša, da je Ujfaluši povrijeđen već duže vrijeme, te da Elmander nije potpuno spreman, a Eboue se vratio sa Afričkog kupa u jako lošoj formi. Ukoliko prođemo dalje, bit će ''očekivano'', a ako ispadnemo bacat će se drvlje i kamenje na ekipu i Terima, i to će se smatrati velikim neuspjehom.", izjavio je potpredsjednik fan kluba "Galatasaray Bosna i Hercegovina", Kenan Karabacak, s kojim smo razgovarali par sati prije utakmice. 

Ipak, pogledajmo i koeficijente u najvećim svjetskim kladionicama koje daju veće šanse Schalkeu, te je koeficijent na prolaz Njemaca 1,60, dok je na prolaz naših lavova 2,30.

Podsjetimo se davne prijateljske utakmice protiv Schalkea na "Auf Schalke Areni" i prelijepog gola Necatija:



Očekivani sastavi:
Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih, Dany, Riera, Hamit, Selçuk, Melo, Sneijder, Burak, Drogba

Schalke 04: Hildebrand, Höger, Höwedes, Matip, Fuchs, Jones, Neustadter, Barnetta, Bastos, Farfan, Huntelaar

Nema komentara:

Objavi komentar