7. tra 2013.

Galatasaray nadljudskim naporima savladao Mersin sa 3:1 uz dva gola Drogbe!

Ishod okršaja Davida i Golijata bio je poznat još prije početka, ali malo je nedostajalo da posljednjeplasirani tim na tabeli iznenadi lidera turske Superlige. Simultanka Didijea Drogbe i greška golmana Davida Bičika u stilu čuvara mreže Energi Kotbusa, Tomislava Piplice, bili su dovoljni za još jedan veliki preokret istanbulskog velikana u aktuelnoj sezoni: Galatasaraj – Mersin 3:1 (0:1).

Gosti su poveli već u 3. minutu preko Esera, a Galata se našao u još težoj situaciji u 30. minutu, kada je Nounke dobio direktan crveni karton. U nastavku igre na teren je izašao neki sasvim drugi, motivisaniji Galatasaraj, preciznije reći Drogba. Reprezentativac Obale Slonovače je u 61. minutu izdejstvovao penal, koji je iskoristio Felipe Melo i izjednačio, potom je postigao čudan gol uz obilatu pomoć golmana Bičika, da bi šest minuta pre kraja i drugi put matirao Bičika za konačnih 3:1.
 
Također, bitno je napomenuti da je kompletan stručni štab, uključujući Fatiha Terima, Hasana Šaša i Umita Davalu, poslat na tribine Turk Telekom Arene, da bi ekipu u ostatku susreta vodio, ni kriv ni dužan - fizioterapeut istanbulskog diva. Terim će za žustre proteste dobiti najmanje 5 utakmica vođenja tima sa tribina, procjenjuju turski novinari.
 
Utakmica čudna po mnogo čemu, nadamo se pravi način za dokazivanje da se sve može kad se hoće, apropo utakmice sa Real Madridom u utorak.
 
Prilike, golovi i interesantni detalji na ovom LINKU.

















2 komentara: